Air Nostrum flyet, der flyver for SAS. Nostrum kan bl.a. betyde "en løsning på et problem, man allerede inden man afprøver, godt ved, ikke virker"....

Efter at Estonian Air blev lukket (efter noget bøvl med ulovligt statstilskud) er SAS begyndt at flyve fra København til Tallinn. Det er det spanske Air Nostrum, der er hyret ind til opgaven med både fly og crew. Ruten flyves af en CRJ 900.

Boede som jeg plejer, på Radisson Blu Sky hotel i Tallinn - og blev også denne gang opgraderet til en lækker suite, selvom jeg havde booket billigst mulige standard.

Udsigt over Tallinn fra hotellet

 
Flot køretur i Norge

Skulle til møde i Norge og skulle flyve fra København til Oslo med SAS med morgenflyet. Jeg havde inden tjekket vejrudsigten og der var lovet ca -2 i Oslo. Sov det meste af vejen i flyet og da jeg vågnede, var til lyden af kaptajnen, der fortalte at vi var noget forsinket pga dårligt vejr i Oslo - det dårlige vejr bestod i rimtåge, og han kunne derudover fortælle, at der var -10 grader.......så skulle jeg alligevel have taget den tykke jakke med.....
Nå, men vi landede en halv times tid senere end forventet og jeg gik over til Avis biludlejning, som havde en næsten ny VW Golf klar til mig. De havde været så flinke at starte den inden jeg kom, så den var dejlig varm - hvilket især blev værdsat grundet -10.......
På køreturen til mit møde, var temp nede på -14.....og således noget helt andet end de -2, vejrudsigten havde sagt, og som havde afgjort hvilken jakke der skulle med.

På vej fra Oslo tilbage til København

 
Et rigtigt godt underholdningssystem, hvor man både kan følge hvor man er, se film, dokumentarer, høre musik og spille.

Skulle egentligt havde fløjet med Lufthansa fra Frankfurt til Dubai, men fordi flyet, der skulle flyve mig fra Billund til Frankfurt havde haft problemer på vej til Billund, blev ankomsten til Frankfurt et par timer forsinket og jeg nåede derfor ikke flyet. Lufthansa ombookede mig til Emirates, som afgik kort efter min ankomst til Frankfurt, så fik en god lang løbetur først til Emirates check in og bagefter ud til flyet. Gik ombord som den absolut sidste passager, så nåede det på et hængende hår. På vej ud i flyet opdagede jeg, at det var en Airbus A380, jeg skulle flyve med - verdens største passagerfly. Det var min første tur med en 380'er og da det var min flyvning nummer 100 i 2015, var det jo faktisk lidt sjovt. Så efter 45 minutters stress og løb i Frankfurt Lufthavn, kunne jeg nu sætte mig godt tilrette i 380'eren på economy class. Havde frit sæde ved siden af mig, så det skulle nok blive godt.

Sad lige ved vingen - den er kæmpestor! Og det var lidt sjovt at se, hvordan vingen opførte sig under starten - den nærmest bøjede på midten. Flyet var en rigtig god oplevelse af rejse med, selvom der er omkring 500 mennesker ombord. Der var et crew på 25 til at passe på os og passe os - og de havde travlt. Flyet er meget mere lydløst end mange andre fly og kabinelyset skifter i forskellige farver under turen.
Efter vi var kommet i luften, kom crewet rundt med varme fugtige klude - og det var rart efter førnævnte lange løbetur i lufthavnen. Herefter var blev der serveret tidlig aftensmad og inden landing 6 timer senere, blev der serveret is.
Man sidder rigtigt godt i sædet og det er faktisk en rigtig god oplevelse - også på en lang tur - og glæder mig til næste gang, jeg skal flyve Emirates.
Se iøvrigt også turen med EK152 fra CPH til Dubai med Emirates og deres 777

Konfigurationen er 3-4-3 i economy - ville nok have oplevet tingene lidt mere trangt, hvis der ikke var frit midtersæde, men det var der heldigvist

Kæmpe vinge

Dinner is served - og det smagte godt!

På vej ombord i det store 2-etagers fly

Noget af Dubai set fra oven - under indflyvningen til Dubai Airport - verdens 3. travleste lufthavn

 
Kæmpe suite - masser af plads

Bor tit på Radisson Blu Scandinavia hotel på Amager, bl.a. fordi det ligger lige ved kontoret og tæt på metro osv.
Bliver somregel også opgraderet, hvis de har ledige værelser. Det er en af fordelene ved at være Concierge medlem i deres loyalitetsprogram, hvilket bl.a. også giver gratis morgenmad.
Denne gang blev jeg dog opgraderet til deres store suite og det var en rigtig god oplevelse. Som det fremgår af billedet her, var der masser af plads og en kæmpe seng - hertil også et kæmpe stort badeværelse med både badekar og bruser.
Det var en rigtig god oplevelse af have en overnatning her.

Dejligt stort badeværelse

Ivan Baadsgaard - lidt af hvert fra mit liv