I forbindelse med Landbrugsmediernes konference Vækst17 hos DLF i Odense 22/9, var et af mine projekter, grainit, indstillet til Innovationsprisen 2017.

Grainit er cloudbaseret lagerstyring til landmænd, hvor man kan registrere sine lagerbevægelser i en app - eksempelvist når et læs korn køres på lager fra marken eller der bruges noget korn til foder. På web-portalen kan man så få et overblik over sine lagerbeholdninger og bevægelser. Endvidere kan systemet kobles sammen med foderanlægget og landmandens leverandører til automatisk registrering af indkøb som beholdninger.
De data, der opsamles i forbindelse med høsten og senere når kornet forbruges til eksempelvist grise, kan i sidste ende bruges som elementer til sporbarhed i fødevarer, eksempelvist ved brug af blockchain teknologien.

Nå, men det gik sådan, at grainit rent faktisk vandt prisen som Årets Innovation 2017. Det er en kæmpe ære at modtage en sådan pris - foran 350 mennesker fra landbrugets virksomheder hos DLF.

Prisen overrækkes af direktør for Landbrug og Fødevarer, Karen Hækkerup og Mogens Nielsen fra Yara. Sponsor for prisen var Yara.

Sådan ser innovationsprisen 2017 til grainit ud

Ivan Baadsgaard - lidt af hvert fra mit liv