Var forleden en tur i Great Northern Food Hall på Grand Central Station i New York. Great Northern Food Hall er etableret af Claus Meyer og dækker over food hall, cafe, restaurant, shop og hot dog shop.
Har været der for et års tid siden og skulle lige tilbage og se, hvordan det havde udviklet sig siden sidst - og lige have en rejemad....

En af de nye ting er at de er begyndt at dyrke krydderurter direkte i food hall'en - vertical farming hedder det og foregår ved at man laver et miljø med vand, (jord), gødning og LED-lys, hvor planterne så får lov at gro under optimale forhold. Denne måde at dyrke på, sparer bl.a. en masse vand og man kan gro planterne hurtigere - og man sparer en masse transport fra markerne ind i byen. Setuppet på Grand Central er lavet sammen med Farmshelf, der er en startup der arbejder med netop vertical farming.

I Danmark er der også en startup, der er kommet ret langt med dette - de hedder Nextfood og udstillede bl.a. på denne uges Tech-festival i Kødbyen i København

Ivan Baadsgaard - lidt af hvert fra mit liv