Version2 har skrevet nogle artikler om det at være E-borger i Estland (Estonian e-citizen), som jeg er en af de første i Danmark, der er blevet.
Senest denne artikel: Kontroversielt digitalt statsborgerskab i Estland står for skud: Genvej til skattely?

Jeg mener, vi lever i en globaliseret verden, hvor bopæl og landegrænser ikke nødvendigvis skal være begræsende for os. Hvis jeg på et tidspunkt skal lancere et produkt/en virksomhed, der har lidt større perspektiver end lille Danmark, så er det vel naturligt at kigge efter det sted i verden, hvor et sådant setup vil kunne komme bedst fra start. Her er skat en faktor, men bestemt ikke den udslagsgivende - og jeg synes, det er synd, at et setup som Estland har lavet, i vores lille andedam skal komme til at handle om skat, istedet for at se det store billede og anerkende den gode idé og det globale udsyn.
Skat er en faktor, hvis man laver en startup - ja - men der er så meget mere i det end bare skat.
E-borger-setuppet giver bl.a. mulighed for digital underskrift af alle former for dokumenter, hvilket jeg synes er rigtigt spændende - og jeg synes, Estland er et rigtigt spændende land set med digitale briller!

Ivan Baadsgaard - lidt af hvert fra mit liv