Forleden besøgte jeg på anbefaling fra det hotel, hvor jeg boede på, restaurant Antica Trattoria Ballotta, der ligger i den lille by Torreglia et stykke uden for Venedig, Italien.
Stedet er et meget gammelt Trattoria, som har eksisteret siden 1600-tallet. Jeg blev henvist til et bord, der var inde under et kæmpe stort gammelt træ af en slags - der var vel plads til 75 mennesker alt i alt under træet. Da jeg kom, var der kun ganske få, men en halv time senere var der helt proppet med italienere. Ved siden af det sted, jeg sad, var der en slags annex også med borde, men her sad dog ingen på det tidspunkt.

Menukortet var på italiensk, men med google translate på telefonen fandt jeg ud af, hvad jeg skulle ha. En af tjenerne kunne lidt engelsk, og spurgte om hun skulle hjælpe med menuen, men det var så ikke nødvendigt....
De øvrige tjenere - der var 4 i alt - var også super-opmærksomme og sikrede sig hele tiden, at alt var okay....godt nok på italiensk, men vi forstod hvad hinanden mente....
Og netop tjenerne er med til at gøre dette restaurantbesøg til en kæmpe oplevelse. Køkkenet lå vel 40 meter derfra i en tilhørende bygning, så alt skulle fragtes meget. Al mad blev fragtet med et metal-låg over til at holde maden varmt - og som alt andet, tjenerne foretog sig, foregik det i superhøjt tempo og de nærmest dansede rundt mellem bordene og køkkenet, mens de alligevel var vildt opmærksomme. Det var næsten som at se en ballet og virkeligt en oplevelse at se dem svæve afsted - hurtigt og elegant.

Menukortet var som nævnt på italiensk og det virkede til, at det var lokalt italiensk mad med sans for detaljerne og brug af lokale råvarer, heriblandt især lokale svampe.

Se billederne nedenfor for at se, hvad jeg fik.

På et tidspunkt begynder det at lyne helt vildt i bjergene bagved - og herefter fik personalet travlt med at få os alle rykket ind i annexet, som jeg nævnte før - og igen foregik det med så meget ro og elegance, at man ikke rigtigt opdagede, at man blev flyttet ind - og samtidigt fortsatte serveringen! I løbet af 10 minutter var alle flyttet ind og alle borde udenfor ryddet - og så begyndte det ellers at regne og storme! Det var virkeligt en oplevelse at se dem organisere alt det, helt uden at gæsterne oplevede stress.

Det var en totaloplevelse på alle måder - og maden var udsøgt! Helt klart anbefalelsesværdigt!

Jeg fik 3 retter mad, noget vand og et glas lokalt rødvin, som skulle være det bedste, de havde på glas - og kom af med 40€ ialt.

Da jeg kørte derfra efter at regn, torden og storm var stoppet, bemærkede jeg, at bilerne på parkeringspladsen var i den dyrere ende, heriblandt en ferrari - og alle på italienske plader. Det fortæller vel også lidt om stedet.


Gnocchi med frisk trøffel - SÅ lækkert!

En lækker bøf med bl.a. friske svampe

Det trækker op til regn og torden

Alle er nu rykket ind i det flotte annex

Dejlig dessert

Ivan Baadsgaard - lidt af hvert fra mit liv