I aftes var der premiere på Tryllefløjten i Operaen i København. Jeg har aldrig set en opera før, men ville gerne opleve det, og fik så billetter i julegave. Ved et kig på programmet for årets forestillinger var det Tryllefløjten, der så mest spændende ud, så det var den, der blev booket. En uges tid før forestillingen kom der så en mail fra Operaen, at man på premiere-aftenen ville fejre Operaens 10 års fødselsdag ved bl.a. champagne før forestillingen og buffet efter forestillingen - og at der ville være deltagelse fra Kongehuset. Se, det var jo en sjov lille krølle på tingene - og kræver det pæne tøj :)
Aftenen startede med taler ved bl.a. Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla og kulturminister Marianne Jelved - og så kunne forestillingen begynde. Vi havde pladser på 3. balkon midt for - rigtigt gode pladser til at se det hele lidt fra oven.

Selve Tryllefløjten foregik på tysk, med en lille smule dansk tale ind i mellem - så alt var "overtekstet". Forestillingen var opdelt i 2 akter på hhv 75 minutter og 100 minutter med en pause på 20 minutter imellem.

Alle performede fantastisk og orkesteret spillede smukt til - og flere af stykkerne var nogen, jeg kendte i forvejen. Scenografien var betagende og imponerende. Handlingen er en smule forvirrende, hvis man ikke kender stykket - og det er jo ikke ligefrem et handlingsmættet stykke - men det skal opera jo nok heller ikke være.

Efter forestillingen var der fri buffet med lækre specialiteter og dejlige vine.

En rigtig god oplevelse i fantastiske rammer - og det er ikke sidste gang, jeg skal i operaen.

Alle er på scenen og modtager hyldest efter forestillingen

Buffet og et par taler efter forestillingen

Ivan Baadsgaard - lidt af hvert fra mit liv