airberlin inden boarding i Hamburg

Har været ude at flyve med airberlin fra Hamburg til Malaga og retur - fløj fra Hamburg Airport, fordi der var billetter der både passede tidsmæssigt og til en god pris.
airberlin er et lavprisselskab og sædeplads er ikke det, der er mest af. Da turen er på godt 3 timer valgte jeg derfor at købe lidt ekstra benplads, hvilket de tilbyder på sæderne ved nødudgangene - 12 sæder ialt.
Da jeg har noget elitestatus hos airberlin, kunne jeg checke ind via appen og aflevere bagage business/priority counter og kunne benytte fastlane ved security - så på den måde tager det ikke lang tid at komme igennem lufthavnen.
Parkering var booket på forhånd hjemmefra via lufthavnens hjemmeside. Kunne også have benyttet airberlins område til parkering for elitemembers, men valgte dog at booke hos lufthavnen.
Der var varslet strejke hos security i lufthavnen fra 11-16 på afrejsedagen, så lufthavnen anbefalede at man var igennem security inden 11 - hvilket rigtigt mange også var, så der var rigtigt mange mennesker i lufthavnen. Det var dog en udmærket idé at være der i god tid, for efter en times tid med strejke var der over 2 timers ventetid på at komme igennem. Det slap jeg heldigvis for.
Lidt af ventetiden foregik i loungen, som dog var en noget tam oplevelse, hvor man kunne få lidt at drikke og nogle nødder - og masser af alkohol - hvilket for mig var knap så relevant sådan en fredag midt på dagen. Der var gratis internet i loungen, som dog var så langsomt, at det stort set var ubrugeligt - og jeg købte så noget adgang istedet, hvilket fungerede bedre.
Hamburg Airport er lang og ikke voldsomt spændende - virker lidt slidt og med alt for mange mennesker på samme sted......

Efter 3 timers ventetid i lufthavnen blev det tid til boarding. Flyet var ikke fyldt op, men med en del ældre mennesker tog det alligevel noget tid at komme ombord. Efterfølgende var de ved at hive bagage ud fra passagerer, der ikke kom med, fordi de var strandet i security....
Vi kom afsted rettidigt og jeg var glad for den ekstra benplads - og endda et tomt sæde ved siden af.

Service ombord er der ikke ret meget af.....man kan bestille noget mad mod betaling, som de kommer med efter en times tid. Jeg valgte at bestille en sandwich på hjemturen. Herudover kommer de igennem flyet med gratis drikkevarer et par gange og man får en pose kiks med valget mellem "sødt" eller "salt". På hjemturen var personalet bag gardinerne det meste af tiden - men det er jo også billetter til billige penge, så den store service kan jo ikke forventes.

Der er nogle skærme i flyet, der skiftevist viser position og et par serier - og lyden kan man få via armlænet.

På hjemvejen tænkte jeg på, at det ikke er den store oplevelse at flyve med airberlin, men de får jobbet gjort godt og effektivt og man har ikke den der fornemmelse af at være kvæg, som man kan få hos andre lavprisselskaber - så alt i alt en rigtig fin oplevelse, hvor man kom godt frem og tilbage.

Eneste virkelige anke var, at det tog næsten 40 minutter at få bagagen i Malaga og tilbage i Hamburg tog det næsten lige så lang tid. Og det var ikke sådan, at der var mange fly, der lettede og landede på samme tid, således at der kunne være travlt.

Skal dog helt sikkert flyve airberlin igen - og på kortere ruter bliver det også uden køb af ekstra benplads. Og så airberlin medlem hos oneworld, så man kan optjene point og bruge dem hos mange gode og store selskaber - og skulle der komme uregelmæssigheder, har de nogen at trække på, modsat de andre lavprisselskaber, der ikke er med i nogen fællesskaber.

Til slut skal jeg da lige huske at nævne, at mine Bose QC25 høretelefoner lige gjorde hele oplevelsen meget bedre og dejligt afslappende.

Enkel indretning i flyet

Dejligt med lidt ekstra benplads

Hjemturen fra Malaga til Hamburg

Ivan Baadsgaard - lidt af hvert fra mit liv