Jeg har fået et sæt høretelefoner med aktiv støjdæmpning af mærket Bose QC 25. Der sidder et batteri i dem, som skulle kunne holde ca 30 timer - og når man tænder for støjdæmpningen, forsvinder al støj omkring en. Det er helt fantastisk til bl.a. når man flyver. Det er som om alt omkring en forsvinder og giver rigtig god mulighed for at koncentrere sig eller eksempelvist i et fly, at sove eller arbejde. De kan bruges både med og uden musik tilsluttet - og er udviklet specielt til Apple enheder.
For nyligt er det blevet tilladt at have elektroniske enheder tændt under start og landing - så nu er der mulighed for at tage høretelefonerne på så snart, man har sat sig i flyet og forsvinde ind i sin egen verden. Jeg har flere gange oplevet at sove under hele flyveturen mellem CPH og Billund med disse på, hvilket jeg ikke tidligere har kunnet.

Bose QC 25 kan klappes sammen og leveres i en praktisk og beskyttende boks, som lige kan være i tasken. Boksen fylder lidt meget, men det er også rart at passe godt på dem - så der bliver lavet plads til dem i tasken.
De er enormt komfortable at have på og giver en ret god og dynamisk lyd - og så er de også pæne at kigge på.

Siden jeg har fået dem, er det blevet noget helt andet at sidde i flyet og arbejde - man bliver ikke forstyrret af folk omkring en eller larmen i flyet - så flyveture bliver pludseligt langt mere produktive. Og da man ikke oplever larmen i flyet på sammen måde, bliver man heller ikke så træt af turen, da man ikke oplever at være "på vej" på samme måde som tidligere.
De er lidt dyre med en vejledende udsalgspris på omkring 2500 DKK - men for mig har de været en rigtig god investering. QC står for Quiet Comfort - og det lever de op til!

Ivan Baadsgaard - lidt af hvert fra mit liv