Hilton digital key - er et alternativ til det normale nøglekort, man får, når man checker ind på et hotel og istedet bruger man sin smartphone.
Hilton ruller det løbende ud til flere og flere hoteller.
Fordelen ved et nøglekort er, at det virker, selvom der ikke er mere strøm på telefonen - ulempen ved nøglekortet er, at det stopper med at virke, hvis det kommer for tæt på ipad'en (for some reason)
Jeg prøvede det på nogle af hotellerne på seneste tur og det spiller ret godt - bortset fra ventetiden, mens man åbner appen.
Det fungerer ved, at man checker ind på appen og hvis der tilbydes digital key, vælger man efter afsluttet checkin, at man gerne vil have sådan en nøgle - og når man så kommer til hotellet, er det klart i appen.
Når man så kommer til sit værelse, åbner man hilton appen, vælger "digital key" og trykker på "unlock" og vupti, så låser døren op. Rækkevidden er ca 10 meter.
Appen finder selv ud af hvilken lås, man er i nærheden af - eks elevator, lounge, fitness eller værelse. Der vises kun de ting, man har adgang til.

 

De nyere iPads (med cell) fra Apple har et indbygget simkort - et såkaldt "Embedded Apple Sim" eller et decideret Apple Sim Card, der sidder i sim-trayet på ipad'en - afhængig af model. Det kan også købes som tilbehør hos Apple.
Min ipad er en type med Embedded Apple Sim, som jeg godt havde hørt om i Apples præsentationer uden helt at vide hvad det var. Inden US-turen begyndte jeg så at undersøge lidt mere og det viser sig, at det er en form for virtuelt simkort, hvor man så kan købe et dataabonnement når man er på destinationen istedet for at skulle ud og købe lokalt simkort (hvis man altså ikke har en udbyder, der giver billig data).
Fandt også ud af, at man ikke kan købe hjemmefra - det skal være på destinationen.

Så undervejs fra lufthavnen mod byen, var det frem med ipaden, ind under mobil og trykke på "tilføj udbyder" - herefter dukker en liste op, man kan vælge fra. Jeg valgte T-mobile, og kunne så vælge mellem forskellige pakker. Den mest attraktive var 5 GB for 10 USD, så ind med kreditkortoplysninger, udfylde lidt oplysninger og vente et par minutter og vupti, så var der 4G/LTE speed på ipaden - uden at skulle jagte butikker, vise legitimation osv. Det var altså nemt - og smart. Abonnementet virker kun i USA og er tidsbegrænset - og kan optankes, hvis der bliver behov for det. Herudover bliver der hver måned til end of life fyldt 200 mb gratis på.

Da jeg meget af tiden under turen havde min taske enten på mig eller ved mig, kunne jeg bruge ipad'en som hotspot (internetdeling) og så havde både laptop og telefon også hurtigt internet.

Det er brugbar teknologi!

 

Det sker ind i mellem, at jeg har behov for at leje bil og gør det altid hos Avis. Som så meget andet, betaler loyalitet sig - og det gør sig også gældende hos Avis, der har deres loyalitetsprogram kaldet "Avis Preferred". Programmet er gratis at deltage i. En af fordelene er som medlem er, at man har pre-udfyldt alle sine oplysninger, når man tilmelder sig - og når man så ankommer til udlejnings-stedet, kan man somregel gå direkte til bilen, hvor man få udleveret nøgle og er klar til afgang - eller også går man til dedikeret skranke og få nøglen der. Ingen ventetid og ingen kø.
Et andet plus er, at man tit får en opgradering hvis der er ledige biler i højere klasser og hvis man lejer flere gange om året, får man en gratis weekendleje i Europa. Har man et frequent flyer kort hos et flyselskab, kan man somregel opnå betydelige rabatter som en ekstra bonus, samt evt også noget optjening af point til det valgte program. Se evt mere hos Avis på www.avis.dk
Et tip: sørg for ikke at lave forudbetalt leje, da priserne kan ændre sig nedaf - især i USA. Book derfor en leje, der kan afbestilles og hold øje løbende øje med priserne.
Et ekstra tip: Somregel indeholder din rejseforsikring dækning til selvrisiko mv, så du behøver sjældent mere end basis-forsikringer hos udlejningsfirmaet.

Denne gang gjaldt det nogle dages leje af bil i Malaga, hvor jeg havde booket en mindre bil til en yderst favorabel pris i rigtig god tid. Ved ankomst til Malaga går man ad en lang gang ned til stedet, hvor alle udljeningsfirmaerne holder til, går hen til den røde løber med "Avis Preferred" og får nøglen fra en super flink medarbejder - og kan så gå direkte ud til bilen.
Havde booket noget a la Audi A3, men den flinke mand hos udlejningen kunne fortælle, at jeg var blevet upgradet til en Audi A4 Diesel. En ganske fin opgradering og en rigtig lækker bil!
Den havde kørt knap 15.000 km og var meget velholdt og ret økonomisk at køre i. Eneste ulempe - hvis man da kan kalde det det - er at den er ret stor, og i spanske parkeringshuse er der ikke meget plads, så det kan nogen gange gælde om at holde tungen lige i munden.

Fin køreoplevelse og jeg blev rigtigt gode venner med den i løbet af de dage, den var til rådighed - især efter nogle timer i bjergene på meget små, snoede veje.

Aflevering foregår tilbage i lufthavnen - desværre længst væk fra terminalen - men det går super hurtigt og allerede inden man er ude af bilen, er en medarbejder gået igang med at tjekke bilen. Efter endt tjek får man en bon, der så gerne skulle lyde på nøjagtigt samme beløb som da man bookede - hvilket også var tilfældet denne gang. Man skal huske at tanke bilen inden afleverering, da det er ret dyrt at lade Avis tanke den.

Har flere gange lejet hos Avis i Malaga og igen denne gang var det en super oplevelse!

 

Sommerferien gik med SAS omkring Venice Marco Polo Airport fra København, hvor en bil fra Avis ventede til den videre tur. Som Eurobonus Gold kunde hos SAS er ens bagage udstyret med priority tag, så den kommer ud som noget af det første på bagage-båndet. Fin service

En rigtig fin indflyvning med god udsigt ud over Venedig.

Ivan Baadsgaard - lidt af hvert fra mit liv