Udsigt fra altanen

Radisson Blu Recidence, Dubai Marina, ligger i Marina-området ca 20 minutter i taxa fra Dubai Airport. Der er 500 meter til Dubai Marina Mall, Metro, Tram og lidt længere til havet.
Det er et recidence hotel, så det er store værelser/lejligheder. Til gengæld har stedet ingen onsite restaurant og/eller bar - men i bygningen ligger en libanesisk restaurant, hvor man kan købe lækker morgenmad.
Der er fuldt udstyrede køkkener på værelserne og ellers er der kun få hundrede meter til både caféer og restauranter - bl.a. i Marina Mall.
Jeg blev upgradet til en stor lejlighed på vel ca 80m2, med 3 badeværelser, 2 soveværelser, stue, køkken og altan ud mod poolen.
Der er pool - som er dejlig varm - og fitness center på hotellet, ligesom der er parkering, hvis man har brug for det. Men med metro mv lige ved døren, kommer man fint rundt og ellers er taxa/Uber billigt.

Stuen på værelset

Køkken

fantastisk libanesisk morgenmad

Dubai Marina

 

Hotellet er det første Radisson Blu hotel i US og er 3 år gammelt. Det ligger nederst i en pæn høj bygning tæt på vandet/Navy Pier. Til og med 19. etage hører til hotellet. Lokationen er perfekt for det meste downtown-agtige og med meget tæt på vandet og parkerne kommer man nemt omkring til fods. Der er en del løbestier i parkerne og nede langs vandet. Jeg tog toget fra lufthavnen og gik det sidste stykke til hotellet - ca 1000 meter. Der er indendørs og udendørs pool, et kæmpe stort fitness area og udenfor er der sammen med poolen et stort område med noget park-lignende med grills, hyggekroge og en løbebane. Der er bar og restaurant på hotellet. Fik burger i baren og rib eye i restauranten - begge dele noget over normal hotel-restaurant niveau.
Business Loungen - som jeg havde læst om på forhånd - fik jeg adgang til som Concierge-medlem. Den er åben fra 6:30 morgen til 20 aften og der serveres morgenmad der for dem, der har adgang og så er der noget drinks om aftenen. Ikke på Hilton Lounge niveau, men okay.

Værelserne er fine - ikke store, men ok.

 

Hilton digital key - er et alternativ til det normale nøglekort, man får, når man checker ind på et hotel og istedet bruger man sin smartphone.
Hilton ruller det løbende ud til flere og flere hoteller.
Fordelen ved et nøglekort er, at det virker, selvom der ikke er mere strøm på telefonen - ulempen ved nøglekortet er, at det stopper med at virke, hvis det kommer for tæt på ipad'en (for some reason)
Jeg prøvede det på nogle af hotellerne på seneste tur og det spiller ret godt - bortset fra ventetiden, mens man åbner appen.
Det fungerer ved, at man checker ind på appen og hvis der tilbydes digital key, vælger man efter afsluttet checkin, at man gerne vil have sådan en nøgle - og når man så kommer til hotellet, er det klart i appen.
Når man så kommer til sit værelse, åbner man hilton appen, vælger "digital key" og trykker på "unlock" og vupti, så låser døren op. Rækkevidden er ca 10 meter.
Appen finder selv ud af hvilken lås, man er i nærheden af - eks elevator, lounge, fitness eller værelse. Der vises kun de ting, man har adgang til.

 

De nyere iPads (med cell) fra Apple har et indbygget simkort - et såkaldt "Embedded Apple Sim" eller et decideret Apple Sim Card, der sidder i sim-trayet på ipad'en - afhængig af model. Det kan også købes som tilbehør hos Apple.
Min ipad er en type med Embedded Apple Sim, som jeg godt havde hørt om i Apples præsentationer uden helt at vide hvad det var. Inden US-turen begyndte jeg så at undersøge lidt mere og det viser sig, at det er en form for virtuelt simkort, hvor man så kan købe et dataabonnement når man er på destinationen istedet for at skulle ud og købe lokalt simkort (hvis man altså ikke har en udbyder, der giver billig data).
Fandt også ud af, at man ikke kan købe hjemmefra - det skal være på destinationen.

Så undervejs fra lufthavnen mod byen, var det frem med ipaden, ind under mobil og trykke på "tilføj udbyder" - herefter dukker en liste op, man kan vælge fra. Jeg valgte T-mobile, og kunne så vælge mellem forskellige pakker. Den mest attraktive var 5 GB for 10 USD, så ind med kreditkortoplysninger, udfylde lidt oplysninger og vente et par minutter og vupti, så var der 4G/LTE speed på ipaden - uden at skulle jagte butikker, vise legitimation osv. Det var altså nemt - og smart. Abonnementet virker kun i USA og er tidsbegrænset - og kan optankes, hvis der bliver behov for det. Herudover bliver der hver måned til end of life fyldt 200 mb gratis på.

Da jeg meget af tiden under turen havde min taske enten på mig eller ved mig, kunne jeg bruge ipad'en som hotspot (internetdeling) og så havde både laptop og telefon også hurtigt internet.

Det er brugbar teknologi!

Ivan Baadsgaard - lidt af hvert fra mit liv