I forbindelse med Landbrugsmediernes konference Vækst17 hos DLF i Odense 22/9, var et af mine projekter, grainit, indstillet til Innovationsprisen 2017.

Grainit er cloudbaseret lagerstyring til landmænd, hvor man kan registrere sine lagerbevægelser i en app - eksempelvist når et læs korn køres på lager fra marken eller der bruges noget korn til foder. På web-portalen kan man så få et overblik over sine lagerbeholdninger og bevægelser. Endvidere kan systemet kobles sammen med foderanlægget og landmandens leverandører til automatisk registrering af indkøb som beholdninger.
De data, der opsamles i forbindelse med høsten og senere når kornet forbruges til eksempelvist grise, kan i sidste ende bruges som elementer til sporbarhed i fødevarer, eksempelvist ved brug af blockchain teknologien.

Nå, men det gik sådan, at grainit rent faktisk vandt prisen som Årets Innovation 2017. Det er en kæmpe ære at modtage en sådan pris - foran 350 mennesker fra landbrugets virksomheder hos DLF.

Prisen overrækkes af direktør for Landbrug og Fødevarer, Karen Hækkerup og Mogens Nielsen fra Yara. Sponsor for prisen var Yara.

Sådan ser innovationsprisen 2017 til grainit ud

 

Var forleden en tur i Great Northern Food Hall på Grand Central Station i New York. Great Northern Food Hall er etableret af Claus Meyer og dækker over food hall, cafe, restaurant, shop og hot dog shop.
Har været der for et års tid siden og skulle lige tilbage og se, hvordan det havde udviklet sig siden sidst - og lige have en rejemad....

En af de nye ting er at de er begyndt at dyrke krydderurter direkte i food hall'en - vertical farming hedder det og foregår ved at man laver et miljø med vand, (jord), gødning og LED-lys, hvor planterne så får lov at gro under optimale forhold. Denne måde at dyrke på, sparer bl.a. en masse vand og man kan gro planterne hurtigere - og man sparer en masse transport fra markerne ind i byen. Setuppet på Grand Central er lavet sammen med Farmshelf, der er en startup der arbejder med netop vertical farming.

I Danmark er der også en startup, der er kommet ret langt med dette - de hedder Nextfood og udstillede bl.a. på denne uges Tech-festival i Kødbyen i København

 
Udsigt fra altanen

Radisson Blu Recidence, Dubai Marina, ligger i Marina-området ca 20 minutter i taxa fra Dubai Airport. Der er 500 meter til Dubai Marina Mall, Metro, Tram og lidt længere til havet.
Det er et recidence hotel, så det er store værelser/lejligheder. Til gengæld har stedet ingen onsite restaurant og/eller bar - men i bygningen ligger en libanesisk restaurant, hvor man kan købe lækker morgenmad.
Der er fuldt udstyrede køkkener på værelserne og ellers er der kun få hundrede meter til både caféer og restauranter - bl.a. i Marina Mall.
Jeg blev upgradet til en stor lejlighed på vel ca 80m2, med 3 badeværelser, 2 soveværelser, stue, køkken og altan ud mod poolen.
Der er pool - som er dejlig varm - og fitness center på hotellet, ligesom der er parkering, hvis man har brug for det. Men med metro mv lige ved døren, kommer man fint rundt og ellers er taxa/Uber billigt.

Stuen på værelset

Køkken

fantastisk libanesisk morgenmad

Dubai Marina

 

Hotellet er det første Radisson Blu hotel i US og er 3 år gammelt. Det ligger nederst i en pæn høj bygning tæt på vandet/Navy Pier. Til og med 19. etage hører til hotellet. Lokationen er perfekt for det meste downtown-agtige og med meget tæt på vandet og parkerne kommer man nemt omkring til fods. Der er en del løbestier i parkerne og nede langs vandet. Jeg tog toget fra lufthavnen og gik det sidste stykke til hotellet - ca 1000 meter. Der er indendørs og udendørs pool, et kæmpe stort fitness area og udenfor er der sammen med poolen et stort område med noget park-lignende med grills, hyggekroge og en løbebane. Der er bar og restaurant på hotellet. Fik burger i baren og rib eye i restauranten - begge dele noget over normal hotel-restaurant niveau.
Business Loungen - som jeg havde læst om på forhånd - fik jeg adgang til som Concierge-medlem. Den er åben fra 6:30 morgen til 20 aften og der serveres morgenmad der for dem, der har adgang og så er der noget drinks om aftenen. Ikke på Hilton Lounge niveau, men okay.

Værelserne er fine - ikke store, men ok.

Ivan Baadsgaard - lidt af hvert fra mit liv